MERSİN / YENİŞEHİR - Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi

Ock

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında İngilizce öğretmenimiz Zahide Zarife ÇELTİK koordinatörlüğünde Türkiye, Romanya ve Gürcistan ile ortak olarak çalıştığımız  "My Footprints On Social Media” prejesi ile  Türkiye, Romanya, İtalya, Yunanistan, Moldova Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile ortak olarak çalıştığımız "Steam Coding Lab” adlı eTwinning projelerimiz Ulusal Kalite Etiketinden sonra Avrupa Kalite Etiketi de almaya hak kazandı.

Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, yeni projelerinde başarılar dileriz.

Ock

Okulumuz öğretmeni Halil İbrahim Özden'in ortağı olduğu "Susmayacağız Susamayacağız (Never Be Silent Never Be Thirsty)" adlı eTwinning projesi başladı.  Romanya ile Türkiye'nin farklı şehirlerindeki okulların da yer aldığı projemizde 11 ortak vardır. eTwinning projemizde gittikçe tükenen su kaynaklarını korumak, bilinçli su tüketimi konusunda farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Su olmadan yaşam olmaz, ilerde susamak istemiyorsak sesimizi çıkarmalıyız. Biz susmayacağız, susamayacağız..

Proje çalışmalarına başlayan öğretmen ve öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz...

Ara

Millî Eğitim Bakanlığınca resmî ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde yapılacak 1. dönem 2. yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı. Örnek soru kitapçıkları her sınıf düzeyinde hazırlanmış olup soruların çözüm videoları öğrencilerimizin erişimine açılmıştır.

Yayımlanan örnek soru kitapçıkları öğretmenlere sınav uygulamalarında rehber niteliği taşırken örnek sorular, Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'nde yer alan "...tüm sınavlar cevaplarını öğrencilerin oluşturduğu..." ifadesinin öğrenciler tarafından daha net anlaşılması amacıyla hazırlandı. Ayrıca örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videoları, öğrencilerin girecekleri yazılı sınavlardaki sorulara nasıl cevap vermeleri gerektiğiyle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlayacaktır.

Eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri, kendi il sınıf/alan zümrelerince hazırlanan konu soru dağılım tablolarına göre söz konusu örneklerde yer alan soru şekillerine uygun sınav sorularını hazırlayacaklardır. (19.12.2023/12:05)

Ara

2022-2023 eğitim-öğretim yılında İngilizce öğretmenimiz Zahide Zarife ÇELTİK rehberliginde okulumuz öğrencilerinin de ortağı olduğu, Türkiye,Romanya ve Gürcistan ile ortak olarak çalıştığımız "My Footprints On Social Media” adlı eTwinning projemiz ve Türkiye, Romanya, İtalya,Yunanistan, Moldova Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile ortak olarak çalıştığımız "Steam Coding Lab” adlı eTwinning projemiz Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutlarız.

Ara

Değerler Kulübü öğrencilerimiz bu sene 5.'si düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu etkinliklerine katılarak "Lösev Farkındalığı" için koştular.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığı, 9 Eylül 2023'te yürürlüğe giren Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'ne göre gerçekleştirilecek yazılı sınavlar öncesinde örnek konu soru dağılım tablolarını hazırlayıp, geçtiğimiz günlerde okullara duyurmuştu.

Ekm

Değerler Kulübümüz Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde Geçici Hayvan Bakım evi ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaretinde bulundular. Öğrencilerimiz "Beni bir hevesle değil, bir ömür sev" ilkesiyle farkındalık oluşturmak için hareket edeceklerini ifade ettiler.

Eyl

Öğretmen, öğrenci, veli ve diğer paydaşlarımıznın dikkatine!

Eyl

Millî Eğitim Bakanlığının ülke genelinde ortaokul ve liselerde bu yıl ilk kez gerçekleştireceği ortak sınavların tarihleri belli oldu.

Eyl

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Mrt

Okulumuz 2023 Erasmus+ Okul Eğitimi Konsorsiyum Üyeliğne hak kazanmıştır. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Yeşilay tarafından velilere yönelik hazırlanan Bağımlılık Rehberi:

Ock

eSafety Label Bronz etiketimizi aldık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şimdi sıra eTwinning okulu olmakta.