T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / YENİŞEHİR - Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi

Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi

Telefon
3244732560
Belgegeçer
03244732561
WEB
https://maoal.meb.k12.tr
Adres
DENİZ MAH. 3041 SK. M.ADNAN ÖZÇELİK ANADOLU LİSESİ SİTESİ MEHMET ADNAN ÖZÇELIK ANADOLU LISESI BLOK NO: 2A YENİŞEHİR / MERSİN
Vizyon
Öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ortaya çıkartacak ve ilgi alanlarını genişletecek, dogmalardan ve ezbercilikten uzak; bilim, teknoloji, kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunacak çevre sorunlarına duyarlı bir eğitim olanaklarını sağlamaktayız.
Misyon
İnsana saygı duyulması gerektiği bilincini kazandırırız. Düşündüğünü, uygun ortamda, uygun bir dille söylemenin önemini kavratırız. Ne söylediğinin değil, Nasıl söylediğinin önemli olduğunu kavratırız. Öğretmen,öğrenci ve Veli arasındaki ilişkiyi en sağlıklı şekilde kurmaya özen gösteririz.
Başarılar
2018- 2019 EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ/ Üniversite öğretim üyeleri okulumuzda eğitimler verildi. Yenişehir İlçe Mem Arge ile projeler düzenlendi. Eba kullanımı konusunda öğretmen ve öğrencilere bilgi verildi. Ölçme ve Değerlendirme konusunda seminer verildi. Performans ödevleri konusunda seminerler verildi. 2019- 2020 YAPILMASI PLANLANAN EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ/ üm öğretmenlere Eba kullanımını daha aktif hale getirmek amacıyla 18-22 Kasım arası, seminer yapılacak. 18-22 Kasım arası Ölçme ve Değerlendirme Semineri verilecek. Proje Hazırlama Konusunda Hüseyin Özdemir Öğretmenler 2019 Kasım ayının son haftası Konferans salonunda seminer verecek. Yıl içinde açılması düşünülen hizmetiçi kurslara tüm öğretmenlerimizin alanlarına göre katılımı sağlanacak. Okul İdarecilerimiz Yönetici Akademisine katılım sağlayacaklardır. 2018-2019 PROJE ÇALIŞMANIZ/ Erasmus + KA1 Proje başvurusu yapıldı Erasmus+ KA2 Proje başvurusu yapıldı etwinning projeleri yapıldı Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında "Gençlerin Objektifinden Mersin" isimli projenin yürütücülüğü yapıldı 2019-2020 YAPILMASI PLANLANAN PROJE ÇALIŞMANIZ/ Tübitak 2204-B OrtaÖğretim proje yarışmalarına başvuru yapılması Tübitak 4006 bilim Fuarı başvurusu yapılması Tübitak Bilim Olimpiyatlarına Öğrenci hazırlanması Erasmus + KA1 Proje başvurusu yapılması Erasmus+ KA2 Proje başvurusu yapılması GSB Gençlik Projeleri kapsamında başvuru yapılması.(4 kategoride başvuru yapıldı) e-twinning projeleri yapımına devam etmektedir.(Atıkları Sıfırla-Mevlana Gibi) Bİr Okul Bir Ekol Projesi 2019 Kasım-Mart İyilik İçin Bir Dakika
Öğretmen :68
Öğrenci :943
Derslik :31
Çok Amaçlı Salon :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3875
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal-Sabah
Saatler
07:00-13:15
Isınma
Klima, Kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce, Almanca
Ulaşım
Şehir merkezinden kalkan Cumhuriyet koop. ve kocavilayet koop. minibüsleri okulumuzun önünden geçmektedirler.
Servis Bilgisi
Var
Yerleşim Yeri
Yenişehir , Deniz mh.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Yenişehir ilçemiz Mersin ilimizin en merkezi ilçesidir. Okulumuz Yenişehir merkeze yani Mersin merkeze 3-4 Km uzaklıkta, kuzeyde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Futbol, basketbol, voleybol, bedminton, böcce
Bilimsel Etkinlikler
tubitak ve diğer bilimsel projelere her yıl katılım mevcuttur.
Proje Çalışmaları
tubitak ve diğer bilimsel projelere her yıl katılım mevcuttur.
Yazdır